Audi accelererer og udvider Formel 1 engagement

  • AUDI AG overtager 100% af Sauber Group
  • Oliver Hoffmann overtager ansvaret for Audis Formel 1-engagement og bliver bestyrelsesformand i Sauber Group
  • Andreas Seidl bliver CEO for Audi F1 Team
  • Audi CEO Gernot Döllner skal lede Teknisk Udvikling i AUDI AG

Med sin Audi Agenda, hvor produkt, teknologi samt den stærkere positionering af Audi-mærket på den globale scene er i fokus, har CEO Genot Döllner tydeliggjort, hvad virksomheden fokuserer på i fremtiden. På den baggrund har AUDI AG nu besluttet at styrke engagementet i Formel 1 og accelerere forberedelserne til starten på 2026-sæsonen. Audi planlægger at overtage 100 procent af Sauber Group, Oliver Hoffmann bliver den overordnede ansvarlige for Audis Formel 1-program, og som CEO for Audi F1 Team vil Andreas Seidl blive ansvarlig for implementeringen af F1-projektet samt ledelsen af Audi F1 Team.

Oliver Hoffmann, der i øjeblikket står i spidsen for Teknisk Udvikling, vil blive udnævnt som øverst ansvarlig for implementeringen af AUDI AG's Formel 1-engagement og indtræden i motorsportens kongeklasse. Den nyoprettede stilling vil forene alle tre søjler i Formel 1-programmet: ejerskabet af det berømte schweiziske raceteam, udviklingen af power unit’en hos Audi Formula Racing GmbH i Neuburg samt den strategiske styring og aktivering af programmet hos AUDI AG. Udover den vellykkede lancering af Formel 1-programmet sigter denne samling også mod at styrke Audi-mærket på den globale scene og sikre tæt samarbejde mellem motorsport og serieproduktion.

I denne forbindelse planlægger Audi at overtage 100 procent af Sauber Holding AG. Der er indgået en tilsvarende aftale med den nuværende hovedaktionær Islero Investments AG, som fuldt ud støtter ændringen. Ud over at være formand for aktionærkomitéen for Audi Formula Racing GmbH vil Oliver Hoffmann blive bestyrelsesformand for alle Sauber-selskaber.

Samtidig træder Oliver Hoffmann tilbage som medlem af bestyrelsen for AUDI AG. Audi CEO Gernot Döllner overtager ansvaret for Teknisk Udvikling ud over hans eksisterende ansvarsområder og fortsætter den igangværende transformation af Teknisk Udvikling. Ud over at forkorte udviklingstiderne er fokus primært på mere effektive strukturer og klare ansvarsområder for at operationalisere prioriteringen af produkter og teknologier som foreskrevet af Audi Agenda’en.

I forberedelse til sin indtræden i FIA Formel 1-verdensmesterskabet i 2026 udnævner Audi endnu en nøglerolle. Som CEO for Audi F1 Team vil Andreas Seidl være ansvarlig for implementeringen af Audi F1-projektet samt Audi F1 Team. Han vil også være ansigtet udadtil for det kommende Audi Formel 1 Team.

Manfred Döss, formand for AUDI AG’s Supervisory Board: "Indtræden i Formel 1 er ikke kun toppen af Audis meget succesrige historie i motorsport, men også lige så meget en sportslig udfordring, som det er en økonomisk forpligtelse. Ved at samle Oliver Hoffmanns ansvarsområder og fuldstændigt overtage Sauber Group accelererer vi vores forberedelser til 2026-sæsonen."

Jörg Schlagbauer, næstformand for AUDI AG’s Supervisory Board: "Audi skal forblive teknologisk fleksibel, i stand til at handle og fremtidssikret. Til dette har vi brug for en klar kurs. 'Vorsprung durch Technik' skal være vores aspiration. Dette er nu blevet ledelsens højeste prioritet."

Gernot Döllner, CEO for AUDI AG: "I de seneste år har Oliver Hoffmann bidraget betydeligt til skærpelsen af Audis produkt-dna, som vi nu gradvist lancerer med Audi Q6 e-tron. Især volumenmodellerne baseret på PPE og PPC, der er vigtige for os, bærer hans signatur."

Hoffmanns omfattende erfaring inden for motorsport gør ham til den rette mand på det rette tidspunkt. Som ansvarlig for Teknisk Udvikling og som chef for Audi Sport opnåede han store motorsportsuccesser for Audi, der inkluderer internationale sejre og mesterskaber i customer racing, i DTM og i det fuldt elektriske Formel E-verdensmesterskab. For nylig var Audi den første producent nogensinde til at vinde det berygtede Dakar-rally med en innovativ elektrificeret drivlinje. Forberedelserne til indtræden i Formel 1 i 2026 er i fuld gang.

Oliver Hoffmann: "Motorsport, især Formel 1, er min store passion. Jeg er overbevist om, at vi ved at samle ansvarsområder og overtage 100 procent af Sauber Group vil yderligere accelerere vores forberedelser til lanceringen i 2026. Jeg er glad for, at vi kunne sikre os Andreas Seidls tjenester som CEO for Audi F1 Team. Han er præcis den rette mand til vores ambitiøse plan."

Andreas Seidl begyndte sin motorsportkarriere i BMW's Formel 1-program. Som holdchef fejrede Seidl flere verdensmesterskaber og tre samlede sejre ved det prestigefyldte 24-timers løb på Le Mans. Fra 2019 til 2022 var Seidl holdchef for McLaren Formula 1 Team, før han overtog som CEO for Sauber Group i 2023.

Andreas Seidl: "Jeg takker Gernot Döllner og Oliver Hoffmann for deres tillid og ser frem til at føre Audi ind i Formel 1 sammen med et meget motiveret hold som CEO for Audi F1 Team."


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk